Definitief ontharen

Definitief ontharen met de MedCos SHR/IPL

Het MedCos IPL SHR-apparaat is een geavanceerd systeem dat gebruikmaakt van Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Het richt zich op het verminderen van ongewenste haargroei en het behandelen van huidaandoeningen zoals couperose, spider naevi, acne, huidveroudering en pigmentatie. Wat dit apparaat onderscheidt, is de “In-Motion Technologie.” In plaats van alleen op het pigment (melanine) te werken, zoals traditionele IPL-methoden doen, warmt de MedCos SHR/IPL de huid en haarzakjes geleidelijk op. Dit gebeurt met herhaalde impulsen op dezelfde locatie, waardoor de energieniveaus lager zijn. Dit maakt het bijzonder geschikt voor donkerdere en gevoelige huidtypes.

Hoe werkt het definitief ontharen?

Tijdens een behandeling met het MedCos IPL SHR-apparaat worden de haren efficient aangepakt die zich in de groeifase bevinden. Het doel is om die haren te behandelen wanneer ze in de groeifase komen, omdat ze dan gevoeliger zijn.

Om een bevredigend resultaat te bereiken, zijn gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig, met een haarreductie van 80% tot 90%. Dit komt doordat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten. Daarom zijn meerdere sessies nodig.

Om het behaalde resultaat op)maal te houden, wordt aanbevolen om jaarlijks 1 tot 2 onderhoudsbehandelingen te ondergaan. Dit is belangrijk omdat na een lange rustperiode enkele haartjes weer in de groeifase kunnen komen. Door regelmatig onderhoud, blijft de ongewenste haargroei onder controle en wordt het behaalde resultaat geoptimaliseerd. 

Huidverbetering met MedCos IPL/SHR

Met de MedCos IPL/SHR kunnen tekenen van huidveroudering effectief worden aangepakt. Hoogenergetisch gepulseerd licht, gefilterd op 690 NM, wordt op de huid overgebracht om de textuur van de huid te verbeteren. Na de behandeling oogt de huid gezonder, frisser en jonger*. Het proces omvat het plaatsen van de MedCos IPL/SHR op het huidoppervlak, waarbij opeenvolgende flitsen het gewenste huidgebied behandelen. Het aantal benodigde behandelingen voor optimaal resultaat varieert afhankelijk van de verouderingsverschijnselen van de huid. De duur van een behandeling, variërend van 10 tot 15 minuten, hangt af van het te behandelen gebied. Tussen behandelingen ligt een periode van 1-2 weken. Voor een bevredigend resultaat zijn doorgaans enkele behandelingen nodig. Aangezien het verouderingsproces van de huid voortduurt, wordt geadviseerd elke 2 maanden een onderhoudsbehandeling te ondergaan om het resultaat optimaal te houden. Het is van belang om eerlijk en transparant te zijn in de voorlichting, zonder onrealistische verwachtingen te wekken bij de cliënt.

Effectieve Acnebehandeling met MedCos IPL/SHR

Met behulp van hoogenergetisch gepulseerd licht, overgebracht op de huid via een 690 NM filter, kan de huidbacterie P. Acnes effectief worden bestreden. Deze bacterieremmende behandeling helpt de huid tot rust te komen en vermindert acne zichtbaar.

Belangrijk om te weten: niet alle soorten acne zijn geschikt voor deze behandeling, en na een succesvolle behandeling kan acne weer terugkomen. Eerlijke informatie en realistische verwachtingen zijn essentieel voordat we starten. Bij de lichtflits voel je een prikkeling op de huid. Een behandeling duurt ongeveer 10-15 minuten, met een wachttijd van 2 weken tussen elke behandeling. Afhankelijk van de acne-ernst bepalen we aan het begin hoeveel behandelingen en hoe vaak deze nodig zijn. Over het algemeen zijn 8 behandelingen nodig. Voor een blijvend effect adviseren we een vervolgbehandeling elke 1 tot 3 maanden. 

Effectieve Behandeling van Couperose/Spider Naevi met MedCos IPL/SHR

Met MedCos IPL SHR kunnen verschillende vormen van couperose/Spider naevi op een zeer effectieve en veilige manier worden behandeld. Het gepulseerde licht, overgebracht met een 540 NM filter, richt zich op de ongewenste bloedvaatjes en verwijdert deze. Het zichtbare, hoogenergetisch gepulseerde licht wordt op de te behandelen plek gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes, waarbij de energie wordt omgezet in warmte. Hierdoor worden de vaatjes selectief verhit en behandeld. Na de behandeling kunnen de behandelde vaatjes donkerder lijken, wat een positief teken is dat ze zijn geraakt. De duur van een behandeling varieert van 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een interval van 1-2 weken.

Het is belangrijk om te weten dat niet elke vorm van couperose/Spider naevi kan worden behandeld, en na een succesvolle behandeling kunnen nieuwe vaatjes ontstaan. Over het algemeen zijn na enkele behandelingen al duidelijke verbeteringen zichtbaar, en gemiddeld zijn 3 tot 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat.

Effectieve Behandeling van Pigmentatie met MedCos

Met MedCos IPL/SHR kunnen bepaalde vormen van pigmentatie, zoals ouderdomsvlekjes, effectief en veilig worden behandeld. Het gepulseerde licht, overgebracht met een 520 NM filter, richt zich op de ongewenste pigmentvlekken en verwijdert deze. Het zichtbare, hoogenergetisch gepulseerde licht wordt gericht op de te behandelen plek, waar het pigment wordt geabsorbeerd. De lichtenergie wordt omgezet in warmte, waardoor het pigment door selectieve verhitting wordt behandeld. Na de behandeling kan de behandelde plek in de meeste gevallen donkerder worden, en er kan een oppervlakkige huidverbranding ontstaan.
De duur van een behandeling varieert van 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een interval van enkele weken, afhankelijk van het herstel van de huid. Belangrijk is te weten dat niet elke vorm van pigmentatie behandeld kan worden, en een grondige analyse van de te behandelen plek is essentieel. Bij twijfel over de pigmentvlek, niet behandelen! Raadpleeg eerst de huisarts. Na elke behandeling zal er resultaat zichtbaar zijn. Het aantal benodigde behandelingen varieert meestal tussen de 1 en 4.

MedCos IPL/SHR

Bij de MedCos SHR/IPL voelt de lichflits op de huid als een prikkeling, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid komt. Het is over het algemeen goed te doen voor iedereen. Aan de andere kant heeft de MedCos SHR/IPL een lager energieniveau, waardoor u minder sensatie ervaart. De behandeling is daardoor comfortabeler, zelfs voor mensen die gevoeliger zijn. Kort gezegd, MedCos SHR/IPL biedt een minder gevoelige ervaring dan IPL, terwijl het nog steeds effectief is voor het verminderen van ongewenste haargroei en het behandelen van verschillende huidaandoeningen.

 

Tussen iedere lichaamsbehandeling moet minimaal een periode van 6 tot 8 weken zitten en bij een gezichtsbehandeling moet minimaal een periode van 4 tot 6 weken zitten.

Veel gestelde vragen:

Welke behandelingen kun je uitvoeren?

  • Ongewenste haargroei
  • Huidverjonging
  • Acne
  • Couperose
  • Spider naevi
  • Pigmentatie

Sommige medicijnen maken de huid overgevoelig voor licht, waaronder hoogenergetisch licht. Overleg altijd met een arts of specialist bij twijfel. Medicijnen zoals antidepressiva en bepaalde antibiotica kunnen de behandeling beïnvloeden. 

Ja, behandelingen zijn het hele jaar door mogelijk. Echter, behandelde locaties moeten twee weken voor en na de behandeling beschermd worden tegen volle zon. U kunt zonnebrandcrème gebruiken (factor 30) voor bescherming.

De pigmentcellen die actief worden door de zon mogen niet geactiveerd zijn tijdens de behandeling. Dit kan leiden tot verstoringen in pigmentvorming en mogelijk witte vlekken veroorzaken.

Mogelijke redenen zijn een te lage instelling door huidpigmentatie, zon- of zonnebankblootstelling, verkeerde behandelingsfrequentie, of bepaald medicijngebruik. Ongeveer 2% van de mensen reageert mogelijk niet op de behandeling, en dit kan verschillende oorzaken hebben.

Afspraak maken

Heb je interesse gekregen? Maak dan snel je afspraak via de button ‘reserveren’! Heb je nog vragen? Dan beantwoorden die wij natuurlijk ook graag!

We zien je snel!