Powderbrows

Powderbrows is de nieuwste trend op het gebied van semi permanente make-up (SPMU) voor wenkbrauwen. Bij powderbrows worden de wenkbrauwen volledig ingeschaduwd, maar de naam zegt het al ‘powder’. Met deze techniek van semipermanente make-up wordt er door middel van een heel dun naaldje pigment onder de huid aangebracht, waardoor het lijkt alsof de wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder zijn ingekleurd. Doordat de schaduw verschillende sterktes in kleur hebben, kan er een mooie overloop van licht naar donker gecreëerd worden.De pigmenten worden aangebracht in de bovenste huidlaag, maar omdat deze huidlaag zich veel vaker vernieuwd zullen de pigmenten langzaam aan vervagen. Powderbrows kunnen ook zeer soft en natuurlijk toegepast worden. Op het moment van de behandeling wordt vooraf besproken hoe soft of scherp het eindresultaat moet worden. Uw nieuwe wenkbrauw vorm wordt eerst precies uitgemeten waardoor u vooraf de vorm ziet. Zo voorkomen we dat u te dikke of te dunne wenkbrauwen krijgt. De wenkbrauwen worden vooraf geëpileerd met een pincet.

Voorzorg powderbrows:

U mag 24 uur, maar liever nog 48 uur voor de powderbrows behandeling geen aspirine, cafeïne,alcohol of drugs gebruiken. De huid kan dan sneller gaan bloeden, waardoor het resultaat minder zal zijn. Ook kan het bloed zich dan gaan mengen met het pigment. Paracetamol is geen probleem, in tegendeel, dankzij de paracetamol zal het scherpe gevoel van de behandeling ervan af zijn. Vermijd 2 weken van te voren de zon/zonnebank en gezichtsbehandelingen ( vooral chemische behandelingen). Verf je wenkbrauwen 2 weken van te voren niet!

Powderbrows voordelen:

Powderbrows/ ombrebrows

445,- Tijdsduur: 180 min
 • Inclusief 1 nabehandeling By SharonGül

Powderbrows/ ombrebrows

395,- Tijdsduur: 180 min
 • Inclusief 1 nabehandeling by Quinty

Extra behandeling indien nodig

85,- Tijdsduur: 120 min
 • 6-8 weken na de laatste behandeling

Touch up by Quinty

225,- Tijdsduur: 150 min
 • Touch up kleur binnen 1 jaar (voor bestaande klanten)

Touch up by Quinty

275,- Tijdsduur: 180 min
 • Touch up kleur na 1 jaar (voor bestaande klanten)

Touch up by SharonGül

275,- Tijdsduur: 150 min
 • Touch up kleur binnen 1 jaar (voor bestaande klanten)

Touch up by SharonGül

325,- Tijdsduur: 180 min
 • Touch up kleur na 1 jaar (voor bestaande klanten)
genezingsproces

Genezen resultaten

Veel gestelde vragen:

De houdbaarheid van powderbrows is ongeveer 1,5 tot 2 jaar. De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren. Zeer vette huid: tot 6 maanden – Vette tot normale huid: 6-14 maanden. Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden. Na de eerste behandeling gaat er ongeveer tot 70% weg van het pigment en blijft er dus 30% over. Bij de touch up zal er ongeveer tot 40% vervagen dus blijft er nog 60% over van alle pigment. 6-8 weken hierna zal het eindresultaat pas zichtbaar zijn!

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat van je powderbrows is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

Dag 1-4: zeer donker
Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken) Dag 11-27: géén zichtbare kleur of vorm
Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Een eerste bijwerking is noodzakelijk. Zonder de bijwerking zullen de powderbrows maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling vervaagt tot 70 procent van de powderbrows, na het bijwerken vervaagt 30 procent waardoor je uiteindelijk natuurlijke powderbrows hebt.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de eerste bijwerkingsafspraak binnen 5-8 weken na de eerste behandeling. Boek je bijwerkingsafspraak meteen na het

boeken van de eerste behandeling zodat je zeker bent van een plekje tussen de 5-8 weken na de eerste behandeling. Eerder dan vijf weken bijwerken is niet mogelijk omdat de powderbrows dan nog niet genezen zullen zijn.

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer 0642485993. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden. Ook kan je online een gratis consult inplannen.

Nieuwe semi-permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eind resultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.

●  Gebruik geen pleisters, verband of wondspray om de semi-permanente make-up mee af te dekken.

●  7 dagen geen watercontact.

●  7 dagen niet aan de wenkbrauwen komen.

●  7 dagen geen make-up op de wenkbrauwen zelf. (rondom mag wel)

●  7 dagen niet sporten.

●  7 dagen niet intensief zweten.

●  7 dagen geen sauna of zwemmen.

●  Na de behandeling 6 uur lang geen cafeïne 

●  Tot de wenkbrauwen genezen zijn niet zonnen of onder de zonnebank gaan. 3 weken ervoor en erna niet zonnen of onder de zonnebank. Ga je daarna wel in de zon, dan is het belangrijk om je wenkbrauwen elk half uur in de smeren met een factor 50.

●  Tot de wenkbrauwen genezen zijn geen gezichtsbehandelingen. (zoals chemische peeling, hydrafacial, microdermabrasie, enz..)

●  Laat korstjes en velletjes er vanzelf afvallen en trek of pulk hier absoluut niet aan.

●  Kijk ook uit met slapen! Het beste is om op je rug te slapen, totdat de korsten eraf zijn.

●  Koel naar behoefte maar houd de SPMU wel droog en steriel.

●  Neem altijd contact op met een arts als tijdens of direct na het zetten van

semi-permanente make-up ernstige allergische reacties of andere lichamelijke klachten optreden.

●  Komt u na 48 uur na het zetten van de PMU bij ons langs met een lichamelijke klacht? Dan verwijzen wij u altijd door naar de huisarts. Ga niet zelf dokteren.

●  Tussen het gebruik van Roaccutane en het toepassen van de powderbrows zouden er vier weken tussen moeten zitten.

Dry healing (droge genezing) is het allerbeste! Dus aub geen vaseline of bepanthen smeren op de wenkbrauwen.

 • Onder de 16 jaar
 • Bij gebruik van bloedverdunners
 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • U heeft het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling gehad op of rondom uw wenkbrauwen
 • U heeft litteken(s) op/in de wenkbrauwen die minder dan een jaar oud zijn
 • U heeft minder dan 6 weken geleden permanente make-up laten zetten op de wenkbrauwen
 • U heeft minder dan 6 weken geleden oude permanente make-up op uw wenkbrauwen weg laten laseren
 • Geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen
 • Onder invloed van drugs of alcohol
 • Tijdens de zwangerschap
 • U bent allergisch voor de volgende stoffen: nikkel, glycerine, propyleenglycol, Hamamelis Virginiana, PVP, PEG 8, isopropyl palmitaat, titaniumdioxide.

Het is weer toegestaan om SPMU te zetten na een periode van 6 maanden na de bevalling.

Cover up voor niet bestaande klanten

Bij een cover up oude SPMU voor niet bestaande klanten komt er €25 bovenop de normale prijs.

In sommige gevallen kunnen we oude permanente make-up niet coveren zonder dat ze eerst verwijderd worden d.m.v. laserbehandelingen of via bb remover. Stuur daarom altijd eerst een foto via Whatsapp.

GGD goedgekeurd

Foreveryoung Schoonheidssalon is GGD goedgekeurd, meervoudig gecertificeerd en heeft een vergunning om te mogen tatoeëren.

GGD

Wanneer kunt u geen Powderbrows laten zetten?

Nazorg SPMU-wenkbrauwen

Nieuwe semi-permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en een onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eind resultaat leiden. Volg daarom de onderstaande instructies goed op.

Afspraak maken

Heb je interesse gekregen? Maak dan snel je afspraak via de button ‘reserveren’! Heb je nog vragen? Dan beantwoorden die wij natuurlijk ook graag!

We zien je snel!