DEFINITIEF ONTHAREN MET DE SHR-LASER

Wat is definitief ontharen met de SHR laser?

SHR -technologie richt zich in tegenstelling tot de conventionele IPL of Laser maar oppervlakkig op de melanine. Het doel is voornamelijk om de stamcellen uit te schakelen die nieuwe haren produceren. SHR werkt met een hoge optische energie en hele snelle pulsjes. Hierdoor wordt het eiwit van de stamcellen heel snel verwarmd en krijg je oedeem vorming rond de haarfollikel. Die kan daardoor geen haartje meer produceren. Deze techniek maakt het mogelijk om ook een donkere huid behandelen.

Is het ontharen echt permanent?

Ja, het haartje dat je weghaalt is ook echt weg. Je hebt wel in je lichaam honderdduizenden “slapende” haarzakjes en die kun je niet behandelen. Daarom heb je ook meer behandelingen nodig. Daarnaast kunnen hormonen een negatief effect op het resultaat hebben. Definitief ontharen is dus nooit echt permanent. Wanneer je zoveel behandelingen hebt gehad, dat het niet meer terug groeit, dan hoef je alleen nog maar 1/2 x in het jaar te komen op het bij te houden!

Is het pijnlijk?

Nee, in tegenstelling tot de conventionele systemen die een “tik” op de huid geven heb je bij SHR een licht warme of tintelende sensatie, die niet als pijnlijk wordt ervaren.

Is ontharen met de SHR veilig?

Ja, doordat SHR met een lagere temperatuur werkt dan conventionele systemen wordt de kans op hypo-en hyperpigmentatie of blaren al bijna tot nul gereduceerd. Als jij je dan ook goed houdt aan de aanwijzingen van onze PulsX specialiste (zoals niet meteen in de zon gaan zitten) is het echt volkomen veilig!

Wat is het verschil tussen IPL ontharen en SHR ontharen?

De conventionele technieken richten zich op het pigment (melanine) in de haarwortel waardoor een donkere huid en/of lichte haren moeilijk te behandelen zijn. SHR richt zich primair op eiwitten in de stamcellen rond het haarzakje.

Wanneer mag je geen laserbehandeling?

Als je zwanger bent of zwanger geweest bent tot 7 maanden na de bevalling ivm zwangerschapsmasker.
Als je korter dan 6 maanden geleden een hartinfarct gehad hebt.
Als je een pacemaker of inwendige defribillator hebt.
Bij antibiotica of lichtgevoelige medicatie tot 1 week na het aflopen van de kuur.
Bij niet goed ingestelde epilepsie of aura migraine.
Bij borstvoeding wordt het bovenlichaam niet behandeld.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van een aantal factoren bijv. wat je wilt laten behandelen (een been gaat sneller dan een bikinilijn en een bikinilijn weer sneller dan een bovenlip). Hormonen en dus ook jouw leeftijd spelen hierin een grote rol.
Niemand kan 5 behandelingen garanderen ook al wordt daar helaas wel mee geadverteerd. Na een paar behandelingen kunnen we in combinatie met het intake formulier een realistische inschatting maken van het aantal behandelingen dat jij waarschijnlijk nodig zult hebben.

Wat te doen voor de behandeling?

Je moet 24 uur van te voren het behandelde gebied scheren met een scheermesje. Laseren werkt namelijk alleen op stoppels. Bij sommige cliënten is het nodig om 2/3 dagen van te voren te scheren, omdat de haargroei bij hun langzaam gaat. Het is dus gewoon de bedoeling dat je stoppels hebt wanneer je de behandeling ondergaat.

Let op: Een week ervoor en erna niet onder de zonnebank.

Mag ik deodorant gebruiken voor een laserbehandeling?

Nee, op het te behandelen gebied mag geen deodorant (bij oksels) of andere cosmetische producten (bij gelaat) gebruikt worden op dezelfde dag van een laserbehandeling. Dit komt door de chemische stoffen die door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen.

Mag ik scheren tussen de behandelingen door?

Ja, dat mag voor elke behandeling, tenzij met de dermatoloog of huidtherapeute is afgesproken de haren tijdens de behandeling te laten staan. Tijdens de behandelingen mag je niet epileren.

Ontharen met de SHR techniek is geschikt voor ieder huidtype en haarkleur en dus ook voor jou. Fijn he?

Sharon Gül Bektas Özdes

Sharon Gül Bektas Özdes

Eigenaresse forever young salon