MEDEX FRUITZUUR BEHANDELING

Wat doen fruitzuren met de huid?

Fruitzuren hebben een diepreinigende werking op de huid. De huid wordt als het ware iets dunner gemaakt, waardoor oppervlakkige rimpeltjes en acnelittekens vervagen, pigmentvlekken verminderen en de huid steviger en zichtbaar gladder wordt.

Deze (kuur)behandeling is een echte winterbehandeling en is gericht op een positieve beïnvloeding van de huid. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van Alpha Hydroxy Acids (= fruitzuren).

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:
– een droge huid
– acne (acnelittekens)
– de oudere huid (kleine rimpeltjes)
– verdikte hoornlaag
– ouderdomsvlekken
– hyperpigmentatie
– rokershuid

De fruitzuren in a-Hycid Gel bestaan uit natuurlijk zuren (melkzuur, citroenzuur en wijnsteenzuur) die door het lichaam eenvoudig kunnen worden afgebroken. Deze fruitzuurpeeling versnelt het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid en zorgt voor verbetering van de elastische en plastische eigenschappen van de hoornlaag.

De invloed die Alpha Hydroxy Acids op de huid hebben zijn:

  • De vorming van nieuw collageen (van invloed op de stevigheid van de huid)
  • Versnellen en stimuleren van het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid
  • Een vochtigheidsverhoging van de huid

Hoe gaat de behandeling?

Het beste is de huid voor de fruitzuurbehandeling te laten “wennen” aan fruitzuren. Door dit te doen wordt een optimaal resultaat bereikt. Twee weken voor de eerste behandeling gebruikt u een speciale voorbehandelingsgel met een lage concentratie fruitzuren. De gel gebruikt u om de dag en laat u 5 minuten inwerken. Het beste is de gel ’s avonds aan te brengen op een gereinigde huid.

Tijdens de behandeling in de salon wordt de huid gereinigd en ontvet met de ‘a-Hycid Spezialreiniger’. Na het reinigen wordt de ‘A-Hycid© gel‘ op de huid aangebracht. De inwerktijd van de eerste behandeling is 3 minuten. Bij meerdere behandelingen in kuurverband wordt de inwerktijd opgevoerd naar maximaal 7 minuten.
Na de inwerktijd wordt de huid direct geneutraliseerd met de ‘a-Hycid neutralisator‘, een neutraliserende balsem met kalmerende extracten van aloë vera en hammamelis, die 3 minuten op de huid wordt gelaten.
Hierna wordt een verkoelend en kalmerend masker aangebracht, dat 15 minuten op de huid wordt gelaten. Hierna wordt een korte, ontspannende nek-, schouder-, decolleté massage toegepast.
Ter verzorging van de huid wordt tot slot de ‘a-Hycid Spezialpflege‘ crème aangebracht met papaya-extract voor een kalmerende en verzorgende werking. Bovendien beschermt deze crème de huid tegen UVA en UVB stralen.

Deze crème dient u ook, ’s ochtends en ’s avonds, te gebruiken tijdens de gehele behandelingsperiode en nog tenminste vier weken na de laatste behandeling.

Belangrijk om te weten

U mag tijdens de behandeling en gedurende vier weken na de behandeling uw huid niet blootstellen aan UV-straling, zoals zon en zonnebank. Ook kunt u in deze periode uw huid niet peelen, een scrubcrème gebruiken of harsen. Ook moet u stoppen met laseren.

Sharon Gül Bektas Özdes

Sharon Gül Bektas Özdes

Eigenaresse forever young salon