VEILIG TANDENBLEKEN & TANDCHRYSTAL

Wat houdt het tandenbleken precies in?

Tanden bleken is het behandelen van de tanden met als doel om de kleur van de tanden te veranderen. Een stralend wit gebit is het gewenste resultaat. Bij het tanden bleken maakt men gebruik van een tandenbleek gel. De gel wordt aangebracht op de tanden waarna een tandenbleek lamp het bleekproces activeert.

Waar bleekt onze salon mee?

Wij bleken zonder waterstof peroxide (natrium bicarbonaat) wat NIET schadelijk is voor de tanden. Het basisbestanddeel van peroxidevrij bleekgel is natrium bicarbonaat. Natrium Bicarbonaat maakt uw tanden wit en het is daarnaast goedkoper en veiliger dan waterstofperoxide. Natrium Bicarbonaat helpt om tandplak te bestrijden. Tandplak veroorzaakt namelijk verkleuringen.

De voordelen van tanden bleken met een tandenbleek gel zonder peroxide op een rijtje:

– Verwijdert effectief hardnekkige tandverkleuringen
– Snel resultaat (binnen 20 minuten)
– Geen bijwerkingen, dus ook geschikt voor gevoelige tanden

Onze bleekgel bevat naast natrium bicarbonaat ook andere natuurlijke ingrediënten zoals granaatappel en kamille. Deze ingrediënten geven uw gebit een natuurlijke boost. Daarnaast bevatten onze gel natriumfluoride. Natriumfluoride versterkt het tandglazuur, waardoor de tanden langer wit blijven.

Is tandenbleken veilig?

Cosmotology verkoopt peroxidevrije bleekgel aan schoonheidssalons en bleekpraktijken. Deze tast het glazuur en de vullingen niet aan. Daarom is tanden bleken met onze bleekgel zeer veilig. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. En de behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.Tandartsen mogen bleken met bleekgel dat maximaal 6% waterstofperoxide bevat. Door de bevoegde instanties is bepaald dat hiermee op een veilige manier gebleekt kan worden.

Hoelang blijven de tanden wit?

Na een tandenbleek behandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.
Een behandeling met een peroxide bleekgel bij de tandarts is duurder, maar omdat peroxide in het glazuur doordringt, zal het resultaat langer aanhouden. Omdat het gehalte peroxide tegenwoordig maximaal 6% mag zijn, is de duurzaamheid verminderd in vergelijking met de 35%-gels die vroeger werden gebruikt. Mede daarom worden tegenwoordig facings ook steeds meer toegepast.

Hoelang duurt een behandeling?

Bij ons kan je kiezen uit 20, 40, 60, 80 of 100 minuten bleken. Een vip behandeling (60min), een hollywood smile (80min) of een diamond smile (100min) is het beste kwa resultaat. Het is wel echt per persoon verschillend hoe wit de tanden worden. Het bleken zorgt er namelijk voor dat je oude tandkleur weer omhoog komt en dat is niet bij iedereen het zelfde.

Doet het tandenbleken pijn?

Nee, een behandeling met peroxidevrije bleekgel is geheel pijnvrij. Wanneer gebleekt wordt met waterstofperoxide, is het belangrijk om het tandvlees te beschermen. Anders kan dit een pijnlijke ervaring opleveren (brandend gevoel). Met concentraties peroxide van maximaal 6% komen pijnlijke tanden amper voor.

Kunnen kronen ook worden gebleekt?

Ook op kronen komt een aanslag laag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

Mag de cliënt na behandeling direct eten en drinken?

Nee, dit mag niet! De gel bleekt nog 12 uur door, waardoor je het absoluut niet mag verstoren. Je tanden worden meestal ook 1/2 tintjes lichter na de behandeling. Je mag 12 uur na de behandeling GEEN kleurstoffen. Dus alleen wit eten en drinken! Op google kan je genoeg vinden.

Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?

Dit wordt bepaald door:
  • Genetische factoren
  • Consumptie: eten-drinken en rookgedrag
  • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

Swarovski tandchrystal:

Ook zetten wij tandsteentjes in de salon en dat voor maar €20! Je hebt 2 weken garantie. Als het steentje dus binnen 2 weken eraf gaat, plaatsen wij gratis een nieuwe!

Krijg ik een Gerard Joling lach na het bleken?

Dat hangt ervan af. Als u van uzelf een Gerard Joling lach heeft, zal deze na het bleken tevoorschijn komen. Bij peroxidevrij bleken krijgt u uw natuurlijk tandkleur terug. Voor de meeste mensen zal gelden dat dit geen Gerard Joling lach is. Gerard Joling zelf heeft zijn witte lach trouwens te danken aan facings.

VEILIG & PIJNLOOS BLEKEN BIJ BEAUTYSALON FOREVERYOUNG

Natuurlijk zijn wij GECERTIFICEERD bij Cosmotology! Kom langs en ervaar het zelf.

liefs,

Team beautysalonforeveryoung

Sharon Gül Bektas Özdes

Sharon Gül Bektas Özdes

Eigenaresse forever young salon